dimarts, 29 de novembre del 2011

EL RACONET a l'abast de tothom... UNA PROPOSTA

El que va començar com una proposta és avui una realitat. Aquest més de desembre farem ja la tercera aportació al Plà Lector del Centre.

Us explico una mica: a partir de l'experiència de la participació del Raconet a la Setmana Cultural de l'Escola varem començar a rumiar en el curs vinent en cóm poder apropar els infants als llibres i fer-los sentir gust per la lectura.
Sempre fem una valoració del que ha estat el transcurs del nostre Racó de Lectura durant el curs escolar i a partir d'aquesta reflexió plantejem nous objectius per la propera etapa!
I d'aquesta manera va sorgir la idea de fer una proposta a l'escola per poder participar en el Pla Lector de Centre.

La proposta es va plantejar de la següent manera:

Hi ha un tipus de llibre que els nens no tenen a l'abast perquè són llibres prou desconeguts i –en ocasions– poc assequibles econòmicament.
Tenen en comú la particularitat que les paraules són molt poques o no hi ha, la imatge és la principal protagonista i, a partir de l'acurada observació d'aquestes, els infants posen en marxa la seva curiositat i també la seva capacitat creativa. A través de l'observació el nen descubreix tot un món narratiu on les paraules les trien ells.
Són llibres diferents als que coneixen, aportacions clarament enriquidores pel seu desenvolupament. Una altra manera d'apropar-se als llibres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada